Splošni pogoji

B2B - spletna stran ni namenjena fizičnim osebam!

Nakup za fizične osebe ni mogoč! 

MINIMALNE VREDNOSTI IN KOLIČINA NAKUPA: 

Kakšna je minimalna nominalna (zneskovna) vrednost nakupa?
Za pravne subjekte (podjetja, društva, organizacije, itd...) ni minimalne vrednosti nakupa. 


Kakšne so minimalne količine naročila? 
Minimalne količine naročila so navedene pri posamičnih izdelkih. 

Vse cene so FCO skladišča MAGMA POSLOVNA DARILA, d.o.o., Gaji 32 A, 3000 Celje. Cene v katalogu veljajo do izida novega cenika jesen/zima 2021, oziroma do odprodaje zalog blaga.

Cene so oblikovane za plačilo po predračunu oz. ob prevzemu blaga in so popusti za plačilo po predračunu že zajeti v ceni. Blago lahko naročite tudi s tiskom, vezenjem, graviranjem ... Naročite lahko na naslednje načine:

- OSEBNO v našem podjetju: Magma poslovna darila d.o.o. Gaji 32 A, 3000 Celje

- Z NAROČILNICO iz kataloga, po pošti ali faksu 03/ 490 52 01

- PO ELEKTRONSKI POŠTI: magma@siol.net

- V SPLETNI TRGOVINI: www.magmaposlovnadarila.si

Na podlagi tega Vam bomo sestavili predračun/ponudbo. Blago izdamo po plačilu predračuna na naš transakcijski račun (TRR) ali ob plačilu računa na sedežu podjetja ob prevzemu naročenega blaga. Prodaja je namenjena pravnim osebam (d.o.o, sp, d.n.o., javne ustanove, zavodi, društva, uprave). Prodaja ni namenjena fizičnim potrošnikom (kupcem, občanom). V primeru, da zaloga določenega artikla poide, ne jamčimo ponovne nabave blaga. Dobavni roki: od potrditve naročila oziroma po plačilu predračuna lahko blago prevzamete osebno ali pa ga prejmete v roku do štiri delovnih dni po distributerju: Od vrat do vrat, Pošta Slovenije ( tudi z odkupnino), TNT.... Za blago, ki ni na zalogi, je dobavni rok od 4-10 delovnih dni, oziroma po dogovoru. Stroške pakiranja ne zaračunavamo. Stroške dostave poravna kupec po uradnem ceniku distributerja ob prevzemu naročenega blaga. Za naročilo blaga v vrednosti nad 300,00 € brez DDV je dostava brezplačna. 

Pri naročilu tiska ali vezenja se rok dobave podaljša za čas, ki je potreben za tisk oz. vezenje, to je štiri do šest delovnih dni, oziroma po dogovoru. Naročeno in dostavljeno blago ostaja last prodajalca, dokler ni v celoti plačano. Reklamacije na količino blaga upoštevamo ob prevzemu le-tega, na kvaliteto pa 14 dni od prevzema blaga z reklamacijskim zapisnikom. Morebitna reklamacija ne velja za blago s tiskom ali vezenjem v kolikor storitev ni bila naročena pri nas. Pri tisku kataloga ne izključujemo možnost nenamernih napak na katere ne moremo vplivati in zanje ne odgovarjamo.

Kupec je seznanjen, da so dovoljena manjša odstopanja blaga prikazanega v katalogu, npr: oblika, velikost, barva, material… Slike nekaterih izdelkov so simbolične. Vzorce izdelkov si lahko ogledate na sedežu podjetja MAGMA POSLOVNA DARILA, D.o.o., Gaji 32a, 3000 Celje, oziroma Vam jih pošljemo na ogled (razen izdelkov papirnate galanterije).

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa preko spletne strani Life, ki je dostopna na povezavi  http://www.magmaposlovnadarila.si  (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja podjetje MAGMA POSLOVNA DARILA, d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: 'ponudnik').

Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje. O uporabnosti naših nasvetov in predlogov se glede na svoje zdravstveno stanje posvetujte s svojim zdravnikom.

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite:

 • te pogoje poslovanja,
 • pomoč pri nakupu,
 • dostavo, 
 • našo politiko zasebnosti,  ki se nanaša na varstvo vaše zasebnosti in varovanja osebnih podatkov.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da pišete na e-naslov: magma@siol.net 

1. Dokončna potrditev naročila

Spletno naročilo NI potrjeno, ko uporabnik prejme avtomatsko potrditev naročila po opravljenem nakupu, ki nosi naslov: B2B veleprodaja: Narocilo # (9-mestna številka naročila). Gre za avtomatsko generirano sporočilo, ki vas obvesti, da je spletno naročilo bilo uspešno oddano. Naročilo potrdimo ročno v drugem (naslednjem) emailu. Šele takrat se naročilo smatra za potrjeno z naše strani. 

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov: magma@siol.net

2. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave)
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Identiteta podjetja in kontaktni podatki

 • Ponudnik in njegov naslov: MAGMA POSLOVNA DARILA, d.o.o. Gaji 32A, 3000 Celje
 • Elektronski naslov: magma@siol.net (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)
 • Matična številka:  1657755000
 • Identifikacijska številka za DDV: SI 19661401

4. Postopek nakupa

I. Izbira izdelka

Na spletni strani www.magmaposlovnadarila.si  izberite izdelek in kliknite na povezavo ''Naroči ZDAJ! ''. Sistem Vas obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, kliknite levo povezavo ''Nadaljuj z nakupovanjem '' in se vrnete nazaj v spletno trgovino.

Če želite zaključiti nakup, kliknite desno povezavo ''Zaključi naročilo! '' in sistem Vas pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani www.magmaposlovnadarila.si  se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.

Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec ''odstrani''. Če želi uporabnik dodati določen izdelek v košarico, mora klikniti na povezavo ''Nadaljujte z nakupi''. S klikom na omenjeno povezavo se vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica  

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja.

1 Podatki računa

Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati morate vsaj eno veljavno telefonsko številko.

Obrazec Vam omogoča, da si lahko ustvarite račun in so pri naslednjem naročilu vaši podatki že shranjeni.

Omogoča Vam tudi možnost pošiljanja na drug naslov.

2  Način dostave

GLS ali Pošta Slovenije. Cena dostave znaša: 3,50 € + DDV, razen v primeru dostave po povzetju kjer je cena odvisna od teže paketa in zneska odkupa. 

3  Način plačila

Izbirate med tremi načini plačila: Plačilo po povzetju, plačilo po predračunu ali plačilo v prostorih našega podjetja. 

4 Pregled naročila

Prikazani so izdelki, ki ste jih je med brskanjem po spletni trgovini dodali v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

IV. Zaključek naročila 

Uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb ''Zaključi naročilo''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se Vam na spletni strani izpiše tekst  ''Vaše naročilo je bilo sprejeto. Zahvaljujemo se vam za nakup v naši spletni trgovini in se priporočamo tudi v prihodnje! Vaša številka naročila je: ………….

Na e-mail naslov vam bomo poslali avtomatsko sporočilo z vsemi podrobnostmi nakupa''.
Pri tem gre za avtomatski odgovor, ki pomeni, da smo naročilo sprejeli, vendar pa to ne pomeni, da je naročilo z naše strani potrjeno. Naročilo je potrjeno, ko od nas dobite drug email. 

V. Dokončna potrditev naročila

Po oddaji naročila bo uporabnik na posredovani e-naslov, ki ga je vnesel ob naročilu, prejel e-pošto s podrobnostmi njegovega naročila ter z obvestilom, da je naročilo sprejeto. Spletno naročilo NI potrjeno, ko uporabnik prejme avtomatsko potrditev naročila po opravljenem nakupu, ki nosi naslov: B2B veleprodaja: Narocilo # (9-mestna številka naročila). Gre za avtomatsko generirano sporočilo, ki vas obvesti, da je spletno naročilo bilo uspešno oddano. Naročilo potrdimo ročno v drugem (naslednjem) emailu. Šele takrat se naročilo smatra za potrjeno z naše strani. 

VI. Odstop od naročila pred dostavo

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov magma@siol.net

5. Cene

Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki.
Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV-jem ter strošek dostave / poštnine.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Način plačila je z gotovino ob prevzemu, Pošta odkupno ali plačilo predračuna. 
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja v sklopu programa Pro-račun, ki ga podjetje uporablja za svoje računovodske potrebe.
Pri opisih in cenah izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

6. Multimedijska vsebina

Na spletni trgovini magmaposlovnadarila.si so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije in videoposnetke izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije in video prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

7. Plačilo po povzetju

Blago, kupljeno preko spletne strani podjetja MAGMA POSLOVNA DARILA, d.o.o. kupec plača po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljalcu.
Za dostavo blaga skrbi Pošta Slovenije ali podjetje GLS d.o.o., ponavadi že naslednji dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme.
Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta Pošta Slovenije in GLS d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

8. Pravica do odstopa nakupa,vračilo blaga

Vračilo blaga ni moogče, razen v primeru utemeljene reklamacije. 

9. Dostava

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Naročila, ki jih prejmemo ob delavnikih do 14. ure, bomo na navedeni naslov poslali še isti dan (v kolikor je izdelek pri nas na zalogi). Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Dostava poteka samo na področju Evrope. Za dostavo blaga skrbi podjetje GLS d.o.o. in Pošta Slovenije, ponavadi že naslednji dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme blaga. Dostavni uslužbenec vas bo po vsej verjetnosti s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, boste pošiljko lahko prevzeli na najbližji pošti. Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk. Strošek dostave znaša 3,50 € + DDV .

10. Varnost

Od vas prejete podatke uporabljamo za potrebe vašega naročila. Vaše podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje robe, če je to potrebno (ime, naslov, eventuelno telefona dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo vaše podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli vaše plačilo, je dostop do vaših podatkov zaprt. Po opravljenih davčnih in trgovinsko pravnih obveznostih vaše podatke izbrišemo.

11. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Vaši osebni podatki bodo zakodirani preneseni preko interneta. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju vaših podatkov s strani nepooblaščenih oseb, Kljub redni kontroli vaših podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

12. Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.
Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.
Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.
Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

13. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil dostop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

14. Pravica do obveščanja

Informacija: imate pravico do neplačljivih informacij o vaših podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: magma@siol.net ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila: po prijavi na obvestila bosta vaše ime in vaš elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v reklamne namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na obvestila se ob naročilu avtomatsko prijavite, lahko pa se kadarkoli odjavite na magma@siol.net 

Preklic privolenj: dovoljenje za obveščanje se v toku naročevanja izrecno dovolili. Želimo vas opozoriti, da se bo podjetje Magma poslovna darila d.o.o. po svojih najboljših močeh trudilo zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih trži na spletni strani. Klub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz!

15. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: magma@siol.net. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Obilo prijetnih in ugodnih nakupov.

MAGMA POSLOVNA DARILA, d.o.o.
Gaji 32A,
3000 Celje

Telefon:
(03) 490 52 00
(03) 490 52 02
(03) 490 52 03
(03) 490 52 06
(03) 490 52 07
(03) 490 52 08
Fax: (03) 490 52 01
GSM:051 310 305

Email: magma@siol.net

Podjetje je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.