| Naročilo daril s tiskom, vezenjem ali gravuro

Kako poteka naročilo poslovnih daril s tiskom, vezenjem ali gravuro?

Opažamo, da se stranke z zadržkom lotevajo naročanja poslovnih daril z brendiranjem, ker jih skrbi postopek naročila oz. predvsem kako bodo izgledala prejeta darila. Kupci imajo pomisleke, da bomo na promocijski material natisnili grafiko brez njihove vednosti, da tisk, vezenje ali gravura ne bo obstojna ali kakovostna. Ker te zadržke razumemo smo spodaj opisali postopek naročila ter odgovorili na nekaj najpogostejših vprašanj.

1.) Izbira poslovnih daril

Prvi korak je, da izberete poslovna darila in promocijski material, ki bi ustrezal vašim potrebam in cilju, ki ga z njimi želite doseči.

Če želite obdariti pomembne poslovna partnerje ali vaše zaposlene potem predlagamo izbiro poslovnih daril, kot so dežniki, notesniki, usb ključki ali stekleničke. V primeru, da potrebujete manjša darila pa predlagamo izbiro promocijskega materiala kot so kemični svinčniki, obeski ali vžigalniki, če je to primerno darilo za vašo ciljno skupino.

Mnogo kupcev se tudi odloči za naročilo več različnih daril, zato da imajo pri roki vedno najboljše možno poslovno darilo ob pravem času za pravega obdarjenca. 

Predlog naročila promocijskih daril za malo do srednje podjetje na podlagi naših izkušenj. Količine korigirajte skladno z vašimi potrebami. 

  • 500 kosov kemičnih svinčnikov za deljenje drobnih daril in za uporabo pri delu. 
  • 200 kosov bombažnih vrečk v katere boste lahko zapakirali vaša poslovna darila ali drug promo material. Bombažne vrečke so tudi same po sebi odlično in praktično darilo, ki ga bo vesel vsakdo! 
  • 100 kosov dežnikov. Dežniki so odlično poslovno darilo, ker so primerni za vse skupine obdarjencev. Ni boljšega občutka od tega, ko stranka pride na sestanek, vmes prične deževati, vi pa ji podarite brezplačen dežnik. Verjemite, da si bo lepo gesto dobro zapomnila in to se vam lahko obrestuje.
  • 50 kosov majic. Investicija v majice in promocijski tekstil za vaše zaposlene ali vaše kupce se hitro vrnejo saj gre za potujoče oglase, ki jih nosijo kar vaše stranke. 
  • 50 kosov usb ključkov. Primerni za nagradne igre, nepogrešljivi pri delu v pisarni ali doma. Z napredkom tehnologije so cene usb ključkov padle tako nizko, da dobite usb ključek že za ceno piva. 

Še več top prodajnih poslovnih daril najdete v našem članku: Najboljša poslovna darila.

Pri izbiri vam svetujemo, da upoštevate še naslednja nasveta:

  • namesto več manjših naročil v celem letu vam svetujemo, da naročite promocijski material na zalogo v večjih količini. Poleg koristi, da boste imeli poslovna darila vedno pri roki vam za večje količine lahko ponudimo boljše cene tiska in višje morebitne popuste na blago. 
  • namesto, da naročite pet različnih modelov kemikov, naročite raje enega ali dva v večji količini. Tako boste zagotovo prihranili pri stroških priprav za tisk ali gravuro.
  • v kolikor naročate poslovna darila za obdarovanje konec leta vas svetujemo, da naročilo oddate v mesecu oktobru, ko so zaloge še velike, dobavni roki krajši in vam nudimo popuste za zgodnja naročila! 

2.) Priprava ponudbe

Ko si izberete poslovna darila je na vrsti priprava ponudbe. Pošljite nam povpraševanje v katerem navedete izbrane izdelke, barve, količine ter vaše želje in ideje glede brendiranja.

V primeru, da bomo imeli pomisleke ali dodatna vprašanja vas bomo kontaktirali in skupaj bomo pogledali alternativne možnosti.

V primeru, da se vam mudi in potrebujete promocijski material pri vas do določenega datuma nam to navedite v povpraševanju. Le tako lahko poskrbimo, da dobite poslovna darila prav čas.

3.) Potrditev ponudbe

Po prejemu ponudbe iz naše strani je na vrsti vaše plačilo oz. potrditev ponudbe, če vam odobrimo odlog plačila. Po prejeti potrditvi oz. plačilu pričnemo z izvajanjem naročila. 

4.) Predogledi tiska, vezenja in gravure

Ko so naročena poslovna darila na vrsti za tisk, vezenje in gravuro vam pošljemo predoglede. V primeru nejasnosti vas bomo pred pripravo predogledov še poklicali in se z vami pogovorili o vaših predstavah ter vam po potrebi svetovali. Za kakovosten tisk načeloma potrebujemo vektorske grafike.

V primeru, da vektorske grafike nimate nam pošljite kar imate na voljo in pogledali bom kaj lahko storimo. V primeru, da ste v zadnjih petih letih pri nas že oddali naročilo s tiskom, vezenjem ali gravuro imamo vaše grafike shranjene!

Več o vektorskih grafikah in zakaj jih potrebujemo za kakovosten tisk, vezenje ali gravuro na poslovnih darili si lahko preberete v našem članku: Logotipi in barve tiska. Kaj so vektorske grafike in kaj so barve po Pantone in CMYK lestvici?

5.) Čas potreben za izdelavo

Šele, ko so predogledi potrjeni pričnemo z izdelavo, zato ste lahko brez skrbi. Brez vaše potrditve ne natisnemo ničesar. 

6.) Čas za promocijo!

Ko so poslovna daril opremljena z vašim logotipom vam jih pošljemo oz. jih prevzamete osebno na sedežu našega podjetja, če je bil takšen dogovor.

Nasvete kako poslovna darila uporabite za rast prodaje ter “branding” si lahko preberete v našem članku: “Osem načinov kako poslovna darila uporabiti za “growth hacking”.